Honden overgeven?

Als uw hond meer dan eens moet braken of herhaaldelijk moet braken, moet u onmiddellijk uw dierenarts bellen. Braken is een symptoom van vele ernstige ziekten, ziekten en complicaties, en als eigenaren zijn we het aan onze honden verschuldigd om het serieus te nemen.

Honden overgeven?

Als uw hond meer dan eens moet braken of herhaaldelijk moet braken, moet u onmiddellijk uw dierenarts bellen. Braken is een symptoom van vele ernstige ziekten, ziekten en complicaties, en als eigenaren zijn we het aan onze honden verschuldigd om het serieus te nemen. Het negeren van het braken van uw hond kan ernstige, zelfs fatale gevolgen hebben. Wanneer moet u uw hond naar de dierenarts brengen? Het is belangrijk om de symptomen vroeg op te sporen, dus let goed op uw hond.

Als uw hond meer dan eens per dag, zonder pauze of langer dan 24 uur braakt, moet u naar een dierenarts gaan. Een hond die af en toe slijm opgeeft, hoeft geen reden tot bezorgdheid te zijn. Als uw hond echter vaak slijm overgeeft, moet u hem naar de dierenarts brengen. U moet uw hond ook naar de dierenarts brengen om te braken als hij heel jong of heel oud is of andere ziekten heeft.

Braken kan beginnen met een stadium van misselijkheid, waarbij de hond rusteloos en mogelijk ongerust lijkt. De hond kan zijn lippen likken, kwijlen en herhaaldelijk doorslikken. Braken zelf omvat krachtige samentrekkingen van de buikspieren, wat leidt tot verdrijving van vocht, schuim of voedsel. De zware inspanning die gepaard gaat met braken kan verontrustend zijn voor de hond.

Als uw hond routinematig braakt, is dit een teken dat er iets niet helemaal klopt, zelfs als uw hond snel lijkt te herstellen van deze afleveringen. Als u zich zorgen maakt dat uw hond niet lijdt aan een eenmalige episode van braken vanwege een relatief onschuldige oorzaak, moet u uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Als uw hond meer dan eens per 24 uur blijft overgeven, of als u merkt dat uw hond vaak of continu blijft braken en er andere ongebruikelijke tekenen zijn die wijzen op pijn of ongemak, moet u contact opnemen met de dierenarts. Het kan zijn dat uw hond meer at dan hij aankon of te snel at, of uw hond had te veel gras kunnen eten.

Sommige honden hebben donkerbruin braaksel als ze iets bruin gekleurd eten zoals chocolade, (wat giftig is voor honden als u vermoedt dat uw hond chocolade heeft ingenomen, onmiddellijk veterinaire zorg zoekt) of poep. Als het braaksel een veelbetekenende geur heeft, kan dit betekenen dat uw hond zich heeft overgegeven aan coprofagie, wat, hoewel geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid, moet worden ontmoedigd omdat mensen in de ontlasting geboren bacteriën kunnen oppikken van hondenlikken, en sommige uitwerpselen van dieren gevaarlijke parasieten bevatten (en het is vies). Honden braken meestal kort na het eten uit, en het is een overwegend passief proces dat de hond gewoon zijn hoofd laat zakken en er komt voedsel naar boven, zonder actieve buiksamentrekkingen zoals bij braken. Wanneer uw hond overgeeft, kan dit zorgwekkend en verwarrend zijn, en veel stress veroorzaken voor zowel ouders van gezelschapsdieren als honden.

Een gemakkelijke manier om te zien wanneer uw hond uitbraakt, is of het voer relatief lijkt op hoe het deed toen uw hond het at; het is niet door het spijsverteringskanaal gegaan, waardoor het identificeerbaar en grotendeels intact is. Hier bespreken we oorzaken en soorten braken, hoe u weet wanneer u uw hond naar de dierenarts moet brengen en hoe u thuis voor uw hond kunt zorgen als het braken mild is. Honden braken vrij gemakkelijk en af en toe braken bij een verder gezonde hond duidt mogelijk niet op iets abnormaals. En hoewel het eng kan zijn om uw hond te zien overgeven, is het handig om te weten wat het probleem kan veroorzaken en of u er iets aan kunt doen zonder uw hond naar de dierenarts te brengen.